El portaveu municipal, Ángel Guillén, ha titllat de “nyap” el resultat d’enguany on una sola proposta s’ha emportat el 95 % del pressupost.

Ciutadans la Garriga tornarà a demanar una revisió del reglament dels pressupostos participatius que eviti els errors que ja venen d’edicions passades però que enguany han quedat ben de manifest amb els resultats de les votacions.

Pel portaveu de la formació taronja a la Garriga, Ángel Guillén, ha dit que els pressupostos “han estat un nyap on una proposta s’ha emportat el 95 % del pressupost deixant fora tota la resta excepte la proposta menys votada que pel seu import tan baix ha pogut ser escollida”. Guillén ha manifestat “que portem un parell d’anys demanant a cada debat de pressuposts la reconsideració dels pressupostos participatius perquè corríem el risc, com ha passat aquest any, que una única proposta s’emportés tot o gairebé tot el destinat a aquest fí” i ha lamentat que “el Govern no ens hagi fet cas mai i continuï perseverant en cometre els mateixos errors”.

Ciutadans ha demanat en moltes ocasions que hi hagués per totes les propostes un límit d’un tant % sobre el pressupost participatiu que garantís, així, un nombre major de propostes susceptibles de ser guanyadores i evitar el que ha passat en l’edició d’aquest any.

Guillén també ha volgut fer esment que “és un símptoma de que els pressupostos no funcionen quan la participació va baixant cada any”. Guillén atribueix la poca participació “al fet que la ciutadania veu que allò que vota no es fa a l’exercici en curs, sinó que pot trigar anys, com és el cas de la proposta guanyadora del parc dels Pinetons al 2019 que encara no s’ha encetat i també a que la ciutadania veu com propostes que no haurien de pertànyer al pressupost participatiu i si a la despesa corrent en manteniment de l’Ajuntament, acaben guanyant tirant per terra moltes altres propostes el que provoca desànim”.

En això últim ha volgut remarcar Guillén “la responsabilitat no solament de l’Ajuntament sinó també de l’empresa subcontractada que porta el tema dels pressupostos participatius que ha deixat entrar a votar una proposta que hauria d’anar a càrrec del manteniment de la via pública”.

Ciutadans portarà aquest tema al proper Ple en un prec on es demanarà la convocatòria de la comissió de participació per poder tractar la reforma del reglament abans de que finalitzi el curs polític actual.