• Queden temes per resoldre on el Govern es compromet a treballar i en altres no.

El portaveu de Cs Ángel Guillén va assistir ahir a la reunió que conjuntament havien demanat els grups municipals del PSC i Cs amb el Govern, resta d’oposició, concessionàries del servei i resta de societat civil per valorar els primers dies del sistema de recollida de residus porta a porta i la implantació de mesures de millora.

En aquesta reunió d’ahir, Guillén, no ha volgut incidir en tota la problemàtica de la implantació “ja que és una pantalla passada, no ens podem estar lamentant contínuament per quelcom ja fet i del que podem estar segurs es que, la implantació del model porta a porta a la Garriga, no és, ni serà, un exemple per a cap municipi o en tot cas, exemple de com no cal fer-ho”. Guillén ha recalcat “que del que es tractava era d’avançar, de corregir i proposar millores al sistema de recollida sabent que ha arribat per quedar-s’hi i que no es pot suspendre com demana algun grup polític sense que representi un cost per l’Ajuntament”. En aquest aspecte Guillén ha incidit que “aquests que demanen la suspensió fora bo que ens expliquessin com ho pagarien en lloc de donar falses expectatives als contraris al porta a porta”.

Sobre el contingut de la reunió Guillén ha manifestat la seva cautela ja que “encara que hi ha algunes mesures que el Govern juntament amb les empreses concessionàries s’han compromès a executar com ara millorar l’atenció per e-mail i telefònica, diversificar el punt de lliurament de borses més enllà de la plaça Can Dachs per no col·lapsar-lo o estudiar canviar-ne el nom a les bosses de tèxtil sanitari, així com mirar la viabilitat que en dies de pluja el paper -per a aquelles persones que no disposin d’un contenidor com el que se li donarà a les comunitats de veïns que ho han demanat- puguin fer-ho dins la galleda grisa de la fracció resta; malgrat hi ha altres que la negativa del govern a fer-les ens preocupa”. En aquest sentit el portaveu de Cs ha citat  propostes com que “en lloc d’una deixalleria mòbil dos dies en setmana hi hagués un punt mòbil de reciclatge selectiu tal com estava als plecs tècnics del contracte que donés la possibilitat a aquelles persones que un dia determinat no puguin llançar les seves escombraries a poder fer-ho sense haver d’emmagatzemar-les a casa, el tema de no recollir el tèxtil sanitari diàriament o passar la recollida de paper als dilluns junt amb la fracció resta per reforçar la recollida d’envasos amb un dia més els divendres”.

Tanmateix una de les preocupacions que Guillén no ha acabat de veure resolta en aquesta reunió i que caldrà anar fent seguiment és la recollida al sector comercial. Per a Guillén  “al nostre parer està mal resolt el tema de la recollida comercial de grans productors com poden ser botigues d’alimentació o la restauració que estan pendents de rebre contenidors i que no se’ls ha tractat de manera personalitzada tal i com ens ho han manifestat una desena d’ells amb els que hem pogut parlar”.

Per últim Guillén ha lamentat que cap persona del col·lectiu del no al porta a porta estigués ahir a la reunió tot i estar convidats a ser-hi. Pel portaveu de Cs “era molt important que ahir haguessin vingut per ser escoltats com demanen i escoltar també altres punts de vista de manera que poguéssim trobar  un apropament de posicions que considerem necessari. No han volgut ser-hi i em sap molt de greu alhora que em costa d’entendre les raons de la seva absència”.