• Segons el portaveu de Cs, Ángel Guillén, “Tenim un problema greu de salut pública amb els excrements i miccions dels gossos que fins ara cap govern ha solucionat”

Ciutadans la Garriga proposa al Govern Municipal la incorporació d’una partida de 30.000 € per fer front a l’abandonament d’excrements dels gossos a la via pública mitjançant proves d’ADN que serveixin per identificar als infractors i poder multar-los. Aquesta mesura és una de les 8 que ha fet arribar Cs al Govern d’ERC per ser incloses dintre del pressupost municipal de 2020. Segons el portaveu de Cs, Ángel Guillén, tenim un problema greu de salut pública amb els excrements i miccions dels gossos als nostres carrers que fins ara cap govern ha solucionat”.

Guillén ha manifestat: “que aquesta proposta nostra ja la portàvem al nostre programa electoral de 2015 i 2019” per afirmar que “espera que aquest Govern sigui més sensible que l’anterior en lluitar contra aquest incivisme que hem de patir molts garriguencs dia rere dia”. Guillén també ha volgut recordar “que a municipis on s’ha implantat la mesura com ara Parets del Vallès o Esplugues de Llobregat ha funcionat i s’ha reduït molt la presència d’excrements als carrers”.

El portaveu de Cs ha explicat que per dur a terme aquesta partida “necessitarem primer una modificació de l’ordenança de protecció, control i tinença d’animals de companyia doncs avui per avui no sanciona ni tant sols les miccions dels animals i la seva no neteja per part dels seus responsables”. Guillén ha confirmat que amb la modificació de l’ordenança “obligarem als responsables dels animals a que entrin dintre del cens de l’ADN”. Per això “se’ls ha de treure una mostra de sang als animals, mostra que anirà sufragada per temps limitat a càrrec de l’erari públic”. Un cop fet tot això Guillén ha explicat que “la mostra de sang quedaria arxivada en un banc d’ADN que serviria per poder verificar de quin gos són els excrements abandonats a la via pública”. Per últim Guillén ha informat que “la inversió forta és el primer any doncs un cop tenim totes les dades al banc d’ADN el cost del manteniment del sistema es d’un 10 % sobre la inversió inicial”.

Les altres 7 mesures que ha proposat Cs al Govern d’ERC de cara als pressupostos 2020 per un valor total de 49.000 € són: una partida de 5.000 € per fer més assequibles les colònies de la gent gran a més jubilats del nostre poble, 1.000 € per lluitar contra la presència de la vespa asiàtica, una altra partida de 1.000 per ajudar a les persones celíaques de la Garriga. A més a més Cs insisteix en la creació de una minipista poliesportiva amb un cost de 30.000 € que permeti que els garriguencs tinguin llocs on practicar esports amb pilota a les seves hores de lleure. Cs també ha proposat al Govern una partida de 12.000 € per a la recuperació d’espais buits o en desús per al foment de l’activitat econòmica.

Per últim les altres 2 mesures tenen a veure amb una reconsideració dels pressupostos participatius i amb l’eliminació de les subvencions nominals per convertir-les en pública concurrència evitant així les pràctiques clientelars o que el diner públic vagi a parar a entitats polititzades.