Aquest article havia de sortir publicat al butlletí municipal El Garric però a causa de les Eleccions Generals del 10 de novembre s’han cancel·lat la publicació d’articles al butlletí. Un criteri que acatem però que no compartim.

Com sabran i si no ja l’hi diem en aquestes línies, el proper 1 d’octubre de 2020 serà festa local a la Garriga. L’elecció d’aquest dia es va produir en el primer punt de l’ordre del dia que era objecte de votació del primer Ple Ordinari de la legislatura. El Govern d’ERC tenia una inusitada urgència per donar curs a una moció aprovada la legislatura passada que així ho reclamava i que va ser aprovada amb els únics vots dels partits independentistes.

Crèiem en la bona voluntat d’ERC d’intentar governar amb tots i per a tots però certament en el “primer minut” ja ens han deixat clar que continuaran amb la política-espectacle vinculada al Procés. Es tracta de continuar perseverant en allò que ha trencat la societat catalana i no solament entre els que són independentistes i els que no ho som, sinó també entre els propis independentistes com s’ha vist en els pactes del Consell Comarcal, la Diputació o allà on hi hagi un bocí de poder a tocar.

Nosaltres vam votar en contra del calendari de festes locals. Ho vam fer perquè pensem cal una reflexió i consens sobre aquest tema. Som de l’opinió que el dia de Festa Major hauria de ser un dia fix de la setmana i no el 3 d’agost, doncs hi ha anys que queda despenjat del fil del programa. Per al segon dia de festa local proposàvem que seria bo un dia que fos significatiu de la Garriga. Evidentment el dia 1 d’octubre no ho és.

El 1 d’octubre no tenim res a celebrar ningú, una data trista, molt trista per a la història de Catalunya com d’altres protagonitzades al Parlament al setembre i durant la tardor de 2017. A Cs estem cansats de que el Procés continuï infectant els raonaments del nostre Plenari amb temes com aquest que requereix d’un gran consens i en canvi torna a fer-se a esquenes d’ 1/3 part dels garriguencs i garriguenques.

La realitat és que aquest Govern i l’anterior només han tingut presa per aprovar, i fer valer, aquelles mocions de signe procesista. Lamentem que tant de bo haguessin tingut la meitat de la meitat de la rapidesa que s’han donat amb aquesta del festiu local, amb aquella moció que vam presentar la legislatura passada, aprovada per unanimitat,  amb mesures de recolzament a les persones celíaques. Les persones celíaques de qualsevol ideologia ho agrairien i no com aquest gest del Govern d’ERC de continuar amb la matraca del Procés.

Us deixem la intervenció en el Ple del nostre portaveu, Ángel Guillén, a on ens vam posicionar en contra de declarar el 1 d’octubre festa local a la Garriga.