Tal com va deixar palès ahir el nostre portaveu Ángel Guillén a les xarxes socials, des de Cs recolzem -com no pot ser d’altre manera- la condemna a Rússia i en especial al seu president Vladimir Putin, per la invasió i atac a Ucraïna. Imagen

Des de Cs no vam donar recolzament al text proposat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau doncs no podem compartir que estiguin en igualtat de condicions agressors que agredits, tal i com va manifestar davant el Parlament Europeu el Sr. Josep Borrell (Alt representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat) i no compartim que en aquell text no es condemni a l’agressor que és Rússia, i particularment, al seu  president Putin. Tanmateix, el nostre portaveu va assistir-hi perquè la convocatòria era feta per condemnar l’atac rus i donar suport al poble d’Ucraïna.

Des de Cs i com també va fer esment el nostre portaveu a les xarxes, lamentem que algunes persones com l’historiador Sr. Joan Garriga i la representant de l’ANC aprofitessin un acte institucional per fer anar proclames polítiques partidistes que res tenien a veure amb la finalitat d’ aquesta concentració, com són les realitzades pel Sr. Garriga d’animadversió contra el Sr. Josep Borrell, per motius relacionats amb el procés independentista, fent una interpretació tendenciosa i equivocada d’unes declaracions recents del polític espanyol o de la representant de l’ANC, també per tornar a treure temes relacionats amb el procés que, repetim, no era el motiu de l’acte institucional d’ahir davant de l’Ajuntament. Comparar el procés independentista català amb el que està passant a Ucraïna no només és una fal·làcia sinó que també és un insult a la intel·ligència.

Des de Cs lamentem que no és el primer cop que això succeeix en un acte institucional. Ja ha passat en els darrers actes de commemoració del bombardeig feixista sobre la Garriga de 1939, on s’aprofita per atacar Espanya i posar en dubte la nostra democràcia, a la nostra Constitució i a aquells polítics que no són de la corda independentista.Imagen

És per tot plegat que instem a la senyora Alcaldessa, Dolors Castellà, a que si us plau, vetlli pel bé del nostre Ajuntament com a institució, perquè els actes institucionals no es converteixin o es confonguin amb actes de partit i perquè aquelles persones que intervinguin sàpiguen ocupar el lloc que els hi correspon en un acte institucional, que res, insistim, té a veure amb un acte de partit o de caràcter partidista.

Des de Cs advertim que no tornarem a tolerar fets similars als que avui denunciem. De tornar a passar, marxarem de l’acte en senyal de protesta.

 

La Garriga a 2 de març de 2022.